logo

Dos culturas, cuatro lenguas, un futuro

977 77 19 17
977 30 03 64

MENUMENU

Cap a un Éco-Lycée

Formem ciutadans internacionals, però també amb valors. Per això, ens hem proposat aquest gran repte: aconseguir la bandera de Eco-escola. Des de l’any passat tota la comunitat treballa de valent per fer realitat aquest somni. Aquí us expliquem tots els passos que s’estan seguint.

Per arrencar aquest projecte, l’any passat es va crear un Eco-comitè compost per alumnes (un eco-delegat de cada classe), professors, representants del personal de cuina/neteja i la direcció. Enguany el tema de treball és el dels residus i en els pròxims cursos treballarem la gestió de l’aigua i de l’energia. Els membres de l’Eco-comitè analitzen els reglaments interns i poden ser convidats a participar en el Conseil d’établissement per a fer propostes.

eco-ecole-lycee-reus-collage

Cap a finals d’any podrem començar a organitzar sortides pedagògiques. En aquesta mateixa dinàmica totes les classes faran excursions a la naturalesa (respectant les normes sanitàries) compaginant així el coneixement del medi natural i les activitats a l’aire lliure.

En el Lycée français international de Reus, el compromís dels professors, el
personal, la direcció i els alumnes és imparable. La implicació dels familiars dels alumnes és imprescindible. Sens dubte, el seu exemple d’eco-responsabilitat serà crucial per a aconseguir aquest objectiu.

Ara mateix tots treballen en diverses accions per a avançar cap a la Eco-escola:
● Creació d’un codi de conducta.
● Esbarjos Residus-Zero, en col·laboració amb ‘Teacher for future’.
● Disseny de cartells que es col·locaran a l’entrada del institut per a recordar als
alumnes i a les famílies la reducció de residus.
● Neteja dels patis pels alumnes de secundària per a conscienciar del que es tira
fora de les papereres.
● Anàlisi de les papereres de reciclatge en els esbarjos per a situar-les en els
llocs correctes i de l’ús del material del col·legi per a fer-lo més eficient.
● Recol·lecta de material reciclable, llapis usats, taps, bateries, paper, plàstic…
● Venda de màscares reutilitzables amb el logo del Lycée.
● Participació en la campanya Let ‘s Clean Europe.

eco-escola-lycee-francais-international-reus